Salme vallateater toob publiku ette soome klassiku (1)

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
NAISTE HAARDES: (Vasakult) Kristiina (Tea Merivald), Gabriel (Viljar Merivald) ja Ulrika (Annika Juhandi) mänguhoos.
NAISTE HAARDES: (Vasakult) Kristiina (Tea Merivald), Gabriel (Viljar Merivald) ja Ulrika (Annika Juhandi) mänguhoos. Foto: MEELIS JUHANDI

Aprilli viimasel päeval esietendub Salme vallateatris Maire Sillavee käe all lavaküpseks saanud Mika Waltari komöödia “Tule tagasi, Gabriel!”.

“Tegemist on mõnusa komöödiaga, mis praegusel keerulisel ajal ehk veidike publiku tuju tõstab. Samas on see ka hoiatus kergeusklikkuse eest... Ilmas on inimesi igasuguseid,” rääkis Sillavee.

Maire Sillavee
Maire Sillavee Foto: SH

Näitemängu asus trupp õppima läinud sügisel, mitmete erinevate asjaolude tõttu jõutakse publiku ette alles nüüd.

Nimitegelasel Gabrielil on kaks osatäitjat – erinevates etendustes mängivad Meelis Juhandi ja Viljar Merivald. “Aga miks mitte? Tulemuseks on kaks täiesti erinevat Gabrieli,” selgitas Sillavee. Ta lisas, et mõlemad mehed on üsnagi hõivatud ja nüüd saab kindel olla, et etenduse toimumine ei sõltu mõnest komandeeringust või muust põhjusest.

Kui 30. aprilli esietendusel on Gabrieli rollis Meelis Juhandi, siis 1. mail tuleb lavale Viljar Merivald. Teistes osades teevad kaasa Tea Merivald (Kristiina), Annika Juhandi (Ulrika) ja Getlin Jõgi (Raili). Tüki liikumise seadis Tanel Ting, kunstnikutöö tegi Tuuli Pärtel, kostüümid Tiia Kobin, heli ja valguse Margus Lepik.

Mika Waltari (1908–1979) oli üks viljakamaid ja mitmekülgsemaid Soome kirjandusklassikuid, Nobeli kirjanduspreemia laureaat. Ta on viljelenud praktiliselt kõike, mida kirjanduse vallas viljeleda saab: luuletustest ja näidenditest novellide ja romaanideni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles