JUHTKIRI Unistus tavalisest asjast

Saarte Hääl
Copy
Internet. Foto on illustratiivne
Internet. Foto on illustratiivne Foto: www.freepik.com

Hea internetiühendus on tänapäeval piirkondade arengu üks põhilisi alustalasid. See teadmine pole eilne uudis. Kuid paraku on hea ühenduse loomine umbes samamoodi nagu niru internetiühendus: venib hirmus aeglaselt ja hangub üsna tihti.

Internet pole ammugi enam mugavusteenus, vaid täiesti elementaarne asi. Nagu elekter, vesi või jäätmevedu. Paraku võib suurtest linnadest eemal, ääremaadele jäävates piirkondades kohati heast ühendusest vaid unistada.Nii veider kui see ka ei tundu, peab ka aastal 2022 mõnes paigas jätkuvalt otsima kõrgemat kohta, et levile ja sedapidi internetiühendusele pihta saada.

Paari nädala eest kirjutasime sellest, et saarlased ei ole väga agarad kaugtöö tegijad. Statistika ei näita muidugi täit olukorda, kuid omajagu tõtt selles ikkagi on. Aga kes tuleb oma metsatalusse kaugtööd tegema, kui videokoosolekut pole võimalik pidada.

Digisaarestumine on taas käima lükatud ning loodetavasti seekord kiiremini. Kuid tasub mõelda selle peale, et liigse venitamise korral jookseb tehnoloogia areng lihtsalt eest ära.

Kümme aastat tagasi ei olnud nutielu praktiliselt levinud. Kümne aasta pärast on samamoodi hoopis teine maailm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles