Digisaar tahab unistuse kiirest internetist lõpuks ellu viia (1)

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
VILLU VATSFELD
VILLU VATSFELD Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kiire interneti rajamiseks loodud OÜ Digisaar uus juht Villu Vatsfeld soovib tuleva aasta alguseks jõuda kogu maakonda katva kiire internetivõrgu eskiislahendusteni, mis võimaldab juba täpsemalt hinnata võrgu maksumust ja selle väljaehitamise ajakava.

Vatsfeld märkis, et võrgutehnoloogiate areng on nii kiire, et tänases plaanides arvestatakse juba ühenduskiirusega 1 gigabitt sekundis nii üles- kui allalaadimisel. Seda võimaldab valguskaabel, mistõttu Saare maakonna kiire võrgu arendamisel nähakse tulevikku just kaabliühenduste viimisel lõppkasutajateni, keda praegu on üle 400 asulas kokku 12 500.

“See võib täna tunduda ehk naiivne, aga väiksemat sihti pole mõtet seada,” sõnas Vatsfeld. Ta lisas, et selle tulemuseni peaks jõudma nii kiiresti kui võimalik, et meie saarte töö- ja elukeskkond muu maailmaga samas tempos edeneks. Põhimõtteliselt peaks me tulevikus võrguühendust käsitlema taristuna, mis loomuliku koostisosana kuulub iga kinnistu juurde. Nii nagu elekter või korraldatud jäätmevedu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles