KEELEÕPE Rahva hing: Ukraina põgenikud õpivad veebi teel aktiivselt eesti keelt

Copy
NATALJA KITAM ütleb, et Multikey veebikool on põhimõtteliselt keelelabor, kus töötatakse välja ja katsetatakse uusi keeleõppe metoodikaid. Tagaplaanil istub kõnetehnikaõpetaja Einar Kraut.
NATALJA KITAM ütleb, et Multikey veebikool on põhimõtteliselt keelelabor, kus töötatakse välja ja katsetatakse uusi keeleõppe metoodikaid. Tagaplaanil istub kõnetehnikaõpetaja Einar Kraut. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kuna praegu ei oska veel keegi ennustada, millal muutub Ukraina taas rahulikuks ja turvaliseks paigaks, püüab suur osa põgenikest kohaneda nende jaoks uue keskkonnaga. Kohanemine eeldab aga eesti keele õppimist, sest keele valdamine avab tohutul hulgal uusi võimalusi ja aitab eestlasi paremini tundma õppida.

Rääkisin Natalja Kitamiga, kes asutas eesti keele õppimiseks innovaatilise online-kooli Multikey Online School. Natalja on teleajakirjanik, meediaekspert, psühholoog ja õpetaja. Kõik need oskused aitasidki tal luua platvormi keele kompleksseks õppimiseks.

Sel kevadel sai Multikey Online School juurde umbes 6000 uut õpilast, kellest ligi kolmandik ukrainlased. Keelekursus algas küll aprilli esimestel päevadel, kuid kool võimaldas veel täiendavalt liituda põgenikel, kes saabusid Eestisse hiljem ega jõudnud õigel ajal registreeruda. Osa keelekooli õppuritest elab Saaremaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles