MUHU UUDISSED Külavahed said okurooti

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Mineva laupa ollid talgud. Esimesed talgud pieti ää juba mineva neljabe õhta, Hellamua lauluväljaku pial. Ikka selle mõttega, et laupa, siis suab igaüks omas külas abiks-nõuks olla.

Neh, irm ju suur, et äkist jäeb mõni nukatagune rähega üle köemata. Nõukest asja ju muhulane ep salli kohe mitte märki. Ja kus selle äbi otskid oleks olavad! Pärast rahvas kuulutab saa vuasta pärast kua viel, et inä ikka – sellevuasta ja sial peres põle viisitud oma õuet korda tiha mitte.

Eks kodugid oo igalühel tuline tiidus taga. Kahekümne esimesel oo laat. Ja seks aaks piab ikka selgus majas olema, mõuksi taimi oo puudu ja mõuksi tükkis üle. Et suab laadale ostma ja müima minna. Ja Anneli juures suab mudud juba nimesid kirja anda, kis miskit kraami müia tahtvad. Ikka televonni pial 50 37 407.

Meite lasteaa munuksed põrutavad selle nädali lõppus Suaremuale. Mudud sie Tornimäe kant ja Veere küla, nie jäevad masu isegid Muhu territoriaalvete sisse viel. Muhu ja Ida-Suaremua lasteaalaste tansipidu tuleb ju ää pidada. Ja sellekorra seda just sial pietsegid. Ja mudud oo meite mädivatid kenaste rois sial.

Ja Muhuskid oo sellesamma laupa tegemist küll ning viel. Piiri metsas suab seiklusparkis jälle kodimas köima akata ja kaudu köisi lennata. Kellu kahestteistmest laupa akkab rajale piasma. Ja kellu viieni lastasse rahvast puude otsa. Nõnna et ometiks kua nie, kis ep oska kahe jalaga palja mua pial seesta, lendvad sial puude vahel rinki kut rookad või piastlased.

Söömamured Liiva linnas oo murtud, resturaanis, kuulukse, oo rahvast igatahes küll ning viel. Mis ep tähända, et juure ep mahuks.

Aga Vanatoa mälumängi õhtad kolivad suiks nüid neljabese õhta piale. Neh, rieded ja laupad oo kindlaste ammuks kindi juba. Ja kis tahab ikka oma ajusid reenida, sellel kindlaste põle vahet, mõukse õhta ta seda tiha suab.

Vat sõuksed lood ja laulud. Olge siis munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles