Päästeamet ei andnud Kuivastu sadama laiendamise planeeringule luba (1)

BNS
Copy
Kuivastu sadam
Kuivastu sadam Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Päästeameti Lääne päästekeskus ei andnud Kuivastu sadama laiendamise detailplaneeringule oma kooskõlastust, mistõttu tuleb planeerijal see ringi teha, vahendab BNS.

Lääne päästekeskus keeldus kooskõlastuse andmisest Klotoid OÜ koostatud detailplaneeringu tuleohutusosale, kuna välise kustutusvee tagamise lahendus ei olnud kooskõlas siseministri määruses sätestatuga seda nii kauguse osas praegusest kui ka planeeritavatest ehitistest.

„Detailplaneering tagastati planeerijale paranduste sisseviimiseks. Koostöös päästeametile tuleb leida sobiv lahendus ja seejärel saab planeeringuga edasi minna,” ütles BNSile Muhu vallavalitsuse maa- ja planeeringunõunik Pille Tamm.

Kuivastu sadama omanik AS Saarte Liinid taristu halduse juht Jalmar Jõksi kinnitas BNSile, et AS Saarte Liinid soovib kõiki kehtestatud nõudeid järgida ning peab oluliseks tuleohutuse tagamist nii Kuivastu sadamas kui ka mujal. „Antud juhul on tegemist kavandatud tehniliste lahenduste vormistusliku poole viimistlemisega detailplaneeringus, mis tuleb päästeameti esindajaga läbi arutada enne planeeringusse taaskordsete täienduste sisse viimist,” lausus Jõksi.

Tema sõnul Kuivastu sadama laiendamise ajakava antud menetlustoiming ei mõjuta, kuna päästeameti tagasiside laekus Muhu vallale operatiivselt. „Viime omalt poolt vajalikud korrektuurid detailplaneeringusse sisse samuti esimesel võimalusel,” lubas Jõksi.

AS Saarte Liinid plaanib Kuivastu sadama ala seoses reisijate arvu kasvu ja kolmanda parvlaeva liinile lisandumisega suurendada. Sadama detailplaneeringu ligi 14,3 hektari suuruse ala käsitlemine on jõudmas lõpu-järku. Enne suve on Saarte Liinidel plaanis algatada ka Kuivastu hoonestuse arhitektuurivõistlused. Sadama omanikfirma loodab töödega valmis saada uueks lepinguperioodiks ehk 2026. aastaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles