SIIL22: Saaremaa rannik, maa ja taevas on täis USA sõdureid ja sõjatehnikat

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Boeing C-17 Globemaster III on USA-s loodud neljamootoriline suur sõjaväe transpordilennuk, mille esmalend tehti 1991.
Boeing C-17 Globemaster III on USA-s loodud neljamootoriline suur sõjaväe transpordilennuk, mille esmalend tehti 1991. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui eelmisel nädalal sai Tagalahe rannal jälgida USA merejalaväe meredessandiõppusi ja nädalavahetusel liikusid Sõrve teedel ameeriklaste autokolonnid, siis nii esmaspäeval kui ka teisipäeval maanduvad Kuressaare lennuväljal hiiglaslik USA transpordilennuk C-17 ja ründelennukid A-10.

Boeing C-17 Globemaster III on 53 meetrit pikk ja 52-meetrise tiivaulatusega transpordilennuk, mis võib pardale võtta enam kui 130 tonni kaupa.

Esmaspäeval hommikul oli hiiglase maandumist Kuressaare lennuväljale vaatama tulnud kümned huvilised. Uuesti tuleb lennuk Kuressaarde teisipäeva hommikul 9.45 paiku.

Kuni neljapäevani maanduvad Kuressaare lennuväljal ja tõusevad õhku ründelennukid A-10 ja tankurlennuk MC-130.

Kaitseliidu Saaremaa maleva meremalevkond soovitab huvilistel olla lennuväljal platsis kella 10.30 ja 12 vahemikus, mil käib kõige aktiivsem tegevus.

Kes soovib aga USA sõjaväe väikseid ja suuri autosid päris oma käega katsuda, siis neid kutsuvad Siili Saaremaa-poolsed korraldajad teisipäeval kell 18–18.45 Kuressaarde kas Auriga, WOW-keskuse või Mini-Rimi juurde.

Igas parklas on uudistamiseks kolm erinevat militaarmasinat, mida näitavad USA sõjaväelased ja Saaremaa kaitseliitlased. Uksed on lahti ja huvilised võivad ka sisse istuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles