TULEVIKU TÄHED ⟩ Kuidas nad seda kõike jõuavad?!

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Romet Vahteri väljapaistvamad tulemused kahel viimasel hooajal: 
2021.a. sai ta Euroopa U20 meistrivõistlustel kaugushüppes 7.14-ga 19. koha ja oli 110 m tõkkejooksus 32. ajaga 14,70. U20 Balti meistrivõistlustel võitis ta 110 m tõkkejooksus ajaga 14,50 esikoha ja oli 10-võistluse kolmas 6663 punktiga. U20 Eesti meistrivõistlustel võitis ta 110 m tõkkejooksus ajaga 14,59 kuld-, kaugushüppes 7.13-ga kuld- ja 10-võistluses 6817 (hooaja parim) punktiga hõbemedali.
2022.a. :  Eesti U23 kergejõustiku meistrivõistlustel sai Romet  kuldmedali 60 meetri tõkkejooksus ajaga 8,39 ja kaugushüppes tulemusega 6.91. Pronksi teenis ta 400 meetri jooksus ajaga 52,14 ja kõrgushüppes ületas ta 1.85, mis andis samuti pronksmedali. Eesti karikavõistlustel võitis ta meeste 60 m tõkkejooksu ajaga 8,46.
Romet Vahteri väljapaistvamad tulemused kahel viimasel hooajal: 2021.a. sai ta Euroopa U20 meistrivõistlustel kaugushüppes 7.14-ga 19. koha ja oli 110 m tõkkejooksus 32. ajaga 14,70. U20 Balti meistrivõistlustel võitis ta 110 m tõkkejooksus ajaga 14,50 esikoha ja oli 10-võistluse kolmas 6663 punktiga. U20 Eesti meistrivõistlustel võitis ta 110 m tõkkejooksus ajaga 14,59 kuld-, kaugushüppes 7.13-ga kuld- ja 10-võistluses 6817 (hooaja parim) punktiga hõbemedali. 2022.a. : Eesti U23 kergejõustiku meistrivõistlustel sai Romet kuldmedali 60 meetri tõkkejooksus ajaga 8,39 ja kaugushüppes tulemusega 6.91. Pronksi teenis ta 400 meetri jooksus ajaga 52,14 ja kõrgushüppes ületas ta 1.85, mis andis samuti pronksmedali. Eesti karikavõistlustel võitis ta meeste 60 m tõkkejooksu ajaga 8,46. Foto: Marko Mumm/EKJL

2022. aasta Tuleviku Tähe stipendiaadid Martin, Kirke, Romet ja Georg valiti seekord välja 13 kandidaadi hulgast.

"Jääb vaid üle imestada, kuidas ta seda kõike jõuab," kirjutas Kuressaare muusikakooli juht Tarmo Berens kaaskirjas, kus soovitas Tuleviku Tähe stipendiumile noore ja lootustandva muusiku Martin Vesbergi.

PREEMIA ÜLEANDMISEL: Hea Eeskuju konkursi äsjane võitja Martin Vesberg (paremalt teine) koos konkursi patrooni Kristina Šmigun-Vähi (vasakult esimene), Swedbanki esindaja Merje Klopetsi ja Toomas Laiguga.
PREEMIA ÜLEANDMISEL: Hea Eeskuju konkursi äsjane võitja Martin Vesberg (paremalt teine) koos konkursi patrooni Kristina Šmigun-Vähi (vasakult esimene), Swedbanki esindaja Merje Klopetsi ja Toomas Laiguga. Foto: Alice Kallas

Tegelikult võib samamoodi imestust avaldada kõikide stipendiaadite üle.

Saaremaa gümnaasiumi abiturient Martin tegeleb loodusvaatluste, fotograafia, kirjanduse ja uurimistöödega, on aktiivne muusik, taidleja ja rahvatantsija.

Ka Saaremaa gümnaasiumi 11. klassi õpilane Kirke Medri tegeleb nii näitlemise, tantsu kui spordiga ja on põhikoolist alates olnud aktiivne klassi- ja kooliürituste organiseerija.

Kuressaare Hariduse kooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja, kooliteatri juhendaja Rita Ilves märgib, et Kirke on väga teotahteline ja mitmekülgne neiu, kes on heade tulemuste nimel valmis tõsiselt pingutama.

NÄITETRUPP AREVERK (vasakult Uku Pokk, Kirke Medri ja Matis Prostang) veebruaris Betti Alverile pühendatud luulepäevade “Tähetund” laureaatidena.
NÄITETRUPP AREVERK (vasakult Uku Pokk, Kirke Medri ja Matis Prostang) veebruaris Betti Alverile pühendatud luulepäevade “Tähetund” laureaatidena. Foto: Erakogu

Kolmas Tuleviku täht Romet Vahter, Saaremaa gümnaasiumi abiturient, on rahvusvahelisel tasemel kergejõustiklane, kelle kindlaks sihiks on jõuda mitmevõistluses olümpiamängudele.

Pingeliste treeningute ja võistluste kõrval hoiab Romet korras õppimise ja on lõpetamas gümnaasiumit ainult heade ja väga heade tulemustega, kiidab SG õppekorraldusjuht Maidu Varik.

Tuleviku Täht Georg Paomees on Kuressaare Hariduse kooli 9. klassi õpilane ja paistab silma oma andekusega mitmes valdkonnas.

NOORTELE: Kunagine Marise kapten Mihkel Šesterikov (vasakul) seisis ühena hea selle eest, et jahtlaev taas noortele sõitmiseks saaks. Uude meeskonda kuuluvad ka kapten Georg Paomees ning Meribel Vahstein ja Uku Mägi.
NOORTELE: Kunagine Marise kapten Mihkel Šesterikov (vasakul) seisis ühena hea selle eest, et jahtlaev taas noortele sõitmiseks saaks. Uude meeskonda kuuluvad ka kapten Georg Paomees ning Meribel Vahstein ja Uku Mägi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Noormees oskab laulda, mängida pilli, purjetada ning eest vedada ja esindada tervet oma kooli õpilaskonda.

Tegemist on üheaegselt nii pulli- kui pillimehega, aga ka tõsiselt võetava sportlase ja klassikaaslasega, kirjutab esildises kooli huvijuht Arti Allmägi.

Tuleviku tähe stipendiumi suurus on 300 eurot.

Peale Tuleviku Tähtede väljakuulutamist tänati tublisid kultuurivaldkonna tegijaid.

  • Kuressaare Hariduse Kooli näitering Kreepsulased – juhendaja Rita Ilves;
  • Kirke Medri – juhendajad Rita Ilves, Matis Prostang ja Uku Pokk;
  • Laura Putku – juhendaja Laine Sepp;
  • Tähelill Niit – juhendaja Kati Meibaum;
  • Triinu Paomees – juhendaja Kati Meibaum;
  • Võimlemisklubi Pärl võistlusrühm Meliora – juhendaja Marjana Tõnisson;
  • Lagle Levit – juhendaja Kairit Levit;
  • Mihkel Nõu – juhendaja Kairit Levit;
  • Hiie Kärner – juhendaja Karlis Saar;
  • Mirjam Kana – juhendaja Õie Pärtel;
  • Helina Tarkmeel – juhendaja Reivo Vinter;
  • Martin Vesberg – juhendajad Eena Mark ja Diana Õun.

Samuti tunnustati aineolümpiaadide parimaid.

Üleriigilistel aineolümpiaadidel saavutasid 1.–10. koha kokku 11 Saaremaa koolide õpilast.

Üleriigiliste olümpiaadide saavutused: õpioskuste talgutel III koht – Kuressaare Hariduse Kooli 6. klassi võistkond koosseisus Krita Kilumets, Edward Lulla, Eudora Kask, Helerin Viktoria Tüür, Lenna Haandi, juhendaja Reeli-Alli Kaesvelt.

Inglise keele olümpiaadil VI koht – Triinu Vipre (SG12. kl), VII koht – Merit Matt (SG11. kl), IX koht – Liis-Marii Kangur (SG11. kl). Kõigi kolme õpilase juhendaja on õpetaja Reet Lulla. VIII koht – Romet Vahter (SG 12. kl, juhendaja Marju Roberts), X koht – Eva Sõmmer (SG 12.kl, juhendaja Riina Haljas).

Geograafiaolümpiaadil VI koht – Saskia Saar (Valjala PK 8. kl, õpetaja Ülle Lahi). Bioloogiaolümpiaadil IX koht – Siim Vatsfeld (KHK 7. kl, juhendajad Inge Vahter, Mart Mölder) ja Merit Matt (SG 11. kl, õpetajad Agnes Heinla, Inge Vahter).

Üleriigilisel mõttespordi olümpiaadil saavutasid märkimisväärseid tulemusi Saaremaa gümnaasiumi ja Hariduse kooli õpilased. SG võistkond saavutas gümnaasiumi astmes I koha neljas valdkonnas (gomoku, sudoku, ristsõnad, koondarvestus), individuaalselt ristsõnades pälvis I koha Otto Tuuling (SG) ja sudokus I koha Kristiin Pulk (KHK). Mõlema õpilase juhendaja on Arne Loorpuu.

Maakonna aineolümpiaadi võitjaid on kokku 54, kellest üheksa saavutasid I koha kahes aines: Krita Kilumets (KHK 6. kl) bioloogias ja õpioskustes, Illimar Kirss (KHK 8. kl) keemias ja loodusteadustes, Jaagup Rang (KHK 9.kl) matemaatikas ja ajaloos, Juhan Tuulik (Lümanda PK 9. kl) füüsikas ja bioloogias, Merit Matt (SG 11. kl) bioloogias ja geograafias, Thomas Hendrik Liiv (SG11. kl) keemias ja emakeeles, Ekke Jaak Valge (SG12. kl) matemaatikas ja füüsikas, Martin Vesberg (SG12. kl) bioloogias ja geograafias ning Voldemar Kirss (SG12. kl) keemias ja lingvistikas.

Jätkuvalt toetab Saaremaa Fond silmapaistvaid tulemusi saavutanud õpilasi ja premeeritakse ka parimat juhendajat/õpetajat 250 euroga.

Üleriigilisel aineolümpiaadil 1. koha saavutanut premeeritakse 120 euroga, 2.–10. koha saavutanut aga 25 euro väärtuse raamatupoe kinkekaardiga.

Saaremaa vallavalitsus tunnustab heade õpitulemuste eest maakonna aineolümpiaadidel I-III koha saanuid ja üleriigilistel aineolümpiaadidel 1.–10. koha saavutanud õpilasi ja nende õpetajaid tänukirja, aineolümpiaadi logoga klaasauhinna, pastapliiatsite ja raamatupoe kinkekaartidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles