KÜLAVAHELOOD Aadama talu mesi tuleb naturaalsest loodusest

Copy
KVALITEETNE MAHEVAHA: Margus ja Ülle Putku näitavad, et mesitarudest kogutud vaha töötlevad seadmed niisuguseks rulliks.
KVALITEETNE MAHEVAHA: Margus ja Ülle Putku näitavad, et mesitarudest kogutud vaha töötlevad seadmed niisuguseks rulliks. Foto: Aare Laine/Saarte Hääl

Seekord sõitis saate toimetaja Aare Laine külavahelugusid salvestama Võhmale, sest just selles külas on Saaremaa üks suuremaid mesilaid ja nüüdisaegne mee töötlemise maja. Talus on peale mesilindude veel palju lambaid ja kanu ning kasvavatakse köögi- ja puuvilju.

Saatejuhi vestluskaaslasteks on talu pereneine Ülle Putku ja tema geenitehnoloogi kutsega poeg, kellest on saanud prfessionaalne mesinik.

Aadama talu on tüüpiline Saaremaa talu. Aastasadu on seal lambaid peetud. Praegugi on talus sajapealine lambakari. Lammastelt saadakse põllurammu. Aadama on mahetalu. Põhitoodanguks on mahemesi.

Tagasi üles