Rahulikum elutempo on saarlasi seni suurematest tõuksiõnnetustest säästnud

Tõnis Grepp
, Saarte Hääle suvereporter
Copy
ELEKTRITÕUKSID ON TULNUD SELLEKS, ET JÄÄDA: Matis Sikk näeb, et olukorda saab leevendada kõigi poolte ühise pingutuse tulemusena. Tema sõnul pole eesmärk Bolti turult välja või elektritõukerataste liiklusest kõrvale tõrjumine. Eile käis Matis Sikk patrullis koos Kaidi Kasega.
ELEKTRITÕUKSID ON TULNUD SELLEKS, ET JÄÄDA: Matis Sikk näeb, et olukorda saab leevendada kõigi poolte ühise pingutuse tulemusena. Tema sõnul pole eesmärk Bolti turult välja või elektritõukerataste liiklusest kõrvale tõrjumine. Eile käis Matis Sikk patrullis koos Kaidi Kasega. Foto: Gert Lutter / Saarte Hääl

Kuressaare politseinik Matis Sikk paneb inimestele südamele, et elektritõukeratas ei ole sugugi nii ohutu liiklemisvahend, kui algul tundub.

Kurb tõestus on võtta 23. juunist Tartus, kus hukkus elektritõukerattaga kukkunud 13-aastane poiss, kes ei kandnud kaitsekiivrit. Siku sõnul võib sõidu ajal kiivri kandmine päästa halvimast.

‘’Seadus küll ei nõua kiivrit 16+ vanuses, aga igapäevaselt me näeme seda, et alla 16-aastased ei kipu ka kiivrit kandma. Laenutaja ei ole taganud kiivrit tõukeratta juures, mis on laenutuseks välja pandud. Alla 16-aastane noor, kes läheb Bolti laenutama, peaks kiivri kodust kaasa võtma,’’ toonitas Sikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles