Liiva lavendlitalu pürgib Muhu saare uueks tõmbenumbriks (1)

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Lõhnataimena tuntud lavendlist saab lavendliõli, lõhnavett ja salvi. Lehti ja õisi kasutatakse ka toitude maitsestamisel. Värsked noored võrsed sobivad rohelistesse salatitesse, suppidesse, praetud kala ja liha juurde. Foto on illustreeriv.
Lõhnataimena tuntud lavendlist saab lavendliõli, lõhnavett ja salvi. Lehti ja õisi kasutatakse ka toitude maitsestamisel. Värsked noored võrsed sobivad rohelistesse salatitesse, suppidesse, praetud kala ja liha juurde. Foto on illustreeriv. Foto: Unsplash

Tallinnas elav perekond Luik rajab Liivale lavendlikasvatuse suunaga turismitalu, millest peaks tulema lisa saarel juba olemasolevatele tõmbekeskustele.

Muhu vallavolikogu algatas Muhu Lavendlitalu OÜ avalduse alusel Liiva küla Mulgu katastriüksuse detailplaneeringu. Plaanis on ehitada esmalt elamu koos kõrvalhoonetega ning seejärel kaks kuni kolm väikest puhkemaja ja uus suurem hoone seminaride, õpitubade ja kultuuriürituste korraldamiseks. Eriliseks teeb turismitalu kavandatav 8000 ruutmeetrine lavendlipõld.

Muhu Lavendlitalu OÜ juhatuse liige Robin Luik ütles, et kava kohaselt peaks lavendlitalu kujunema samasuguseks tõmbekeskuseks nagu seda on näiteks Pädaste mõis, Koguva sadam ja Nautse jaanalinnufarm, mis kõik saareelu juba praegu rikastavad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles