Sõrves Lülle külas avati Aario Alfred Maristi mälestuskivi

Aare Laine
Copy
MÄLESTUSTAHVEL SUURMEHELE: Lülle külavanema Tiit Pruuli initsiatiivil avati külaväljakul mälestustahvel, millel tekst "Alfred Marist 1905 – 1991".
MÄLESTUSTAHVEL SUURMEHELE: Lülle külavanema Tiit Pruuli initsiatiivil avati külaväljakul mälestustahvel, millel tekst "Alfred Marist 1905 – 1991". Foto: Aare Laine / Saarte Hääl

Laupäeva keskpäeval eemaldas Lülle külavanem Tiit Pruul katte mälestustahvlilt, millel tekst "Alfred Marist 1905 – 1991". "Maailmakuulus teatrimees on nüüd kodukülla tagasi jõudnud," tunnustas külavanema initsiatiivi Sõrvest pärit Leo Filippov.

Tiit Pruuli sõnul kavandas ta seda ettevõtmist kaua. "Kuna ma uurin kohalikku ajalugu, siis on silma jäänud sellised asjad, millele rohkem tähelepanu pöörata. Alfred Marist on kindlasti üks neist, kelle elutöö väärib esiletõstmist," kõneles külavanem.

Viis aastat tagasi avaldas kultuurileht Sirp saarlase Tarmo Tederi loo kuulsatest saarlastest. Maristist kirjutades on autor tõdenud, et kodumaal oli nii Euroopa kui ka Ameerika teatriringkondades skandaalseks ja legendaarseks nimetatud teatrimees vähem tuntud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles