Kuivastu sadamaala uuenduse raames korraldatakse arhitektuurivõistlus

Anette Sannik
, Saarte Hääle veebitoimetaja
Copy
Järjekord Kuivastu sadamas FOTO: Sander Ilvest
Järjekord Kuivastu sadamas FOTO: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

AS Saarte Liinid korraldab koostöös Eesti Arhitektide Liiduga arhitektuurivõistluse Kuivastu sadamaala uue hoonestuse rajamiseks. Projekt on osa suurematest ümberehitustöödest, mis Kuivastu sadamas lähiaastatel läbi plaanitakse viia.

Avaliku üheetapilise ideekonkursi eesmärk on leida sadama hoonestuse ja väliruumi rajamiseks parim arhitektuurne terviklahendus, mis sobitub etteantud asukohta ning oleks kuluefektiivne, kasutajasõbralik ja innovaatiline.

Arhitektuurivõistluse objekt asub Muhu vallas Kuivastu külas paiknevatel sadama kinnistutel, võistlusala suurus on 2,03 hektarit. Plaanitava hoonestuse hulka kuulub uus sadamahoone sadama klientide teenindamiseks, piletikassad, kaptenimaja ja väikelaevade hoone.

AS Saarte Liinid juhatuse esimehe Kaida Kauleri sõnul on sadamaala aina kasvavatele liiklus- ja reisijatevoogudele ammu kitsaks jäänud. „Lähiaastatel plaanime teha reisijate turvalisuse tagamiseks sadamaalale rohkem ruumi, lammutada ajutise iseloomuga ehitised ja tuua klienditeeninduse ootealale lähemale, et muuta sadama külastus mugavamaks“ avas Kauler Kuivastu sadamaala uuendusvajaduse tagamaid. „Loodame väga, et võistluse tulemusena saame me lisaks funktsionaalsusele ka kauni ja keskkonda sobituva arhitektuurilahenduse.“

Arhitektuurivõistluse tähtaeg on 25. august 2022 ja dokumentidega saab tutvuda riigihangete registris. Preemiafondi kogusuurus on 27 000 eurot ja kokku jagatakse välja viis preemiat. AS Saarte Liinid eesmärgiks on sõlmida võitjaga leping kõikide võistlusega hõlmatud hoonete projekteerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles