KÜLALOOD Genadi Noa – oma armsa Stella lahkumisest ning uuest romaanist

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
RATTAGA PÄEVITAMA: Genadi sõidab Kaali kaudu Leisi ja sealt Tuhkanale, kokku teeb see edasi-tagasi peaaegu sada kilomeetrit.
RATTAGA PÄEVITAMA: Genadi sõidab Kaali kaudu Leisi ja sealt Tuhkanale, kokku teeb see edasi-tagasi peaaegu sada kilomeetrit. Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Endise filosoofiaõpetaja ja kirjaniku Genadi Noa sõnul tunneb ta eelmisel sügisel maise teekonna lõpetanud abikaasaga jätkuvalt tugevat sidet.

Genadi abikaasat, novembris manalateele läinud Stellat vaevas aastaid progresseeruv südamepuudulikkus. Haigus mõjus enesetundele ja andis tunda meeleolus. Viimases lõpus tundis Stella end väga kulununa ja rääkis, et soovib teispoolsusesse üle minna. Siiski pesi ta pesu, valmistas toitu ja palus lõpuks luba ka mehe voodit üles teha. “Kolm-neli päeva enne lahkumist jättis ta voodi ülestegemise pooleli ja ütles, et enam ei suuda.”

Genadi sõnul elasid nad õnnelikult ja seetõttu oli abikaasa lahkumine kõige rängem asi tema elus. Stella lahkumisele järgnenud päeva õhtul palus Genadi, et naine annaks endast elumärki. “Palusin, et ta teeks seda kõige tundlikumal ajal, et ma suudaks selle selgelt ära tunda,” räägib Genadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles