DEBATT ⟩ Kas Saaremaa vajab 330 kV põhivõrku?

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
SUURED VÕIMSUSED: Eesti 110-330 kV elektrivõrk on oma põhiosas rajatud aastatel 1955–1985 osana Vene ühtsest energiasüsteemist, tagamaks Peterburi ja Riia elektrivarustust Narvas põlevkivist toodetud elektriga. Hiljem muutusid Eestis peamisteks tarbimiskeskusteks Tallinn, Tartu ja Pärnu, mis omakorda tingis ülekandevõrgu laienemise ja tugevdamise nendesse piirkondadesse.
SUURED VÕIMSUSED: Eesti 110-330 kV elektrivõrk on oma põhiosas rajatud aastatel 1955–1985 osana Vene ühtsest energiasüsteemist, tagamaks Peterburi ja Riia elektrivarustust Narvas põlevkivist toodetud elektriga. Hiljem muutusid Eestis peamisteks tarbimiskeskusteks Tallinn, Tartu ja Pärnu, mis omakorda tingis ülekandevõrgu laienemise ja tugevdamise nendesse piirkondadesse. Foto: Elering

Saaremaa elektrivõimalustest räägivad Saare arenduskeskuse juht Rainer Paenurk ja saarlasest energeetik Mart Tasa.

RAINER PAENURK: 330 kilovoldine põhivõrk kui arengute selgroog

“Kütuse ja elektrihinnad teevad sprinti, toasoe ja praamipiletid kallinevad. Samal ajal ootavad ukse taga reas miljardiinvesteeringud hädavajalike taastuvenergia tootmisüksuste rajamise realiseerimiseks,” kirjutab Saare arenduskeskuse juht Rainer Paenurk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles