MUHU UUDISSED ⟩ Suab jälle kaudu kohvikume rüista

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh! Sõukest sagimist, kut olli mineva laupa ja pühabe, põle Liiva linnas masu ühegid laadapääva aegas kua oln viel.

Ei neh, seda surt lambavestivali pieti. Ei kange asi olli. Olga tuhandest tänatud kõik, kis viisisid nõukse kamandamisega vaeva nähe, et ikka uhke vestivali suaks. Ja mudud üle selle viel sie laupaõhtane kontsert Hellamoal. Vägev!

Nõnna kut igakordas! Või riedene kirgu üökontsert Liiva suures kirkus. Ei üks olli uhkem kut teene! Ja terve nädalivahetus olli nii tiheli rüüstmist täis, et kas jäeb viimaks saunas köimata.

Aga sui oo alles vaesevaevalt teise puolde jõudn. Nõnna et igatsugu sündmusi oo tulemas küll ning viel!

Täna õhta oo näituseks Hellamoa külakeskuses apuroka õpiõhta. Tiina ise oo meistriks sedakorda ja alguse aaks oo kellu viis. Ennassid tuleks ikka enne kirja kua anda, sest ega siis kohti põle undrehti mitte. Televonni 51 63 773 piale tuleks siis, neh, elista. Ja raha küsitse kua viis eurut. Ja tihasse ikka seda õiged, muistsed tuhli rokka. Sie oo täbar tüö ja sellega oo ikka tükk jämpsimist. Aga tarbline tarkus ikka kua. Õige apurokk põle niisammati mekutamise toidus. Ennevanasti võeti rokk kipel eena-aal eenamuale seltsi ja sest sai sial terve pääva süönuks. Kellel siis olli aega kojo põlast võtma minna.

Ja oomsest kuni pühabeni suab Muhus jälle kaudu kodukohvikume rüista. Neh, neid korraldatse sii nii palju juba, et ühest päävast oo ammu suan kaks ja nüidseks juba kogunisti kolm. Nõnna et nädalilõppus põle kodu taris üht keedust üles panna. Võta aga jalad selga ja mine kuipides kõege lisemale kohviku. Või siis põruta autuga või väntlavaga juba mõnda kaugemase. Ju nüid nende päevade sihes jõudvad igase puole nie paprid kua jälle, et kuskohtas ja mis kelluaegas kohvikud lahti oo. Neh ja internettis juba oogid nõuke rakendus, kus oo kõik kenaste nähe ja kirjas. Sest nüidse aa inimesed ju palja papri pialt änam lugeda ep oskagid masu. Ikka kõik piab televonni sihes olema. Mis oo mudud kena. Sest kui sa kuuled, siis küttepuud oo nii tulisema kalliks läin, et kas jäe tuleva talve külma. Nõnna et param oo mõni puualg piisi alla aada kut suri reklaamisid rükkida. Sest televonnid oo ju ometiks änamaste kõigil juba varsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles