TÄNAVAKÜSITLUS Kas mänguväljak vajab vetsu?

Copy
Foto: Saarte Hääl

Kuressaare linna avalik käimla jääb kesklinna mänguväljakust vaid paarisaja meetri kaugusele. Tasu on sel väike – vaid 20 senti. Maksta on võimalik ka kaardiga. Sellele vaatamata käivad lapsed ennast kergendamas kas mänguväljaku muru peal, põõsastes või lähedalasuvate kohvikute-restoranide tualettides.

Irina Turja
Irina Turja Foto: Gert Lutter / Saarte Hääl

Irina Turja: Mõned võimalused on ju natuke eemal ka. Ega see, et siin vets oleks, pole päris eluküsimus. Siinsamas lähedal on tegelikult Ferrumi ja apteegi vahel kemps olemas, mis pole nii kaugel ka.

Ega need restoranid ei pea lapsi ju sisse laskma, kui nad ei taha, et seal käidaks. Mul töötab Nabas tuttav, kes räägib, et mänguväljakult tulnud lapsed käivad neilt plaastreid küsimas. Apteek on aga sama kaugel. Eks ta ole pigem inimestel selline mugavuse asi. Linnas olev avalik vets on ka ju suhteliselt odav. Arvan, et see teema on natukene ülevõimendatud.

​Rain Peirumaa
​Rain Peirumaa Foto: Gert Lutter / Saarte Hääl

Rain Peirumaa: Vets võiks olemas olla küll. Kui lapsel häda tuleb, siis enamik, ma kardan, läheb väikese lapsega siia põõsastesse. Muidugi võiks siin olla mingisugune käimla, mis on lastele mõeldud, aga ega igale poole ei saa ka kempsusid panna. Kujutan ette, et ajutine vets ei oleks siin kuigi hügieeniline ja paari päeva pärast mitte just kuigi meeldivate aroomidega.

Üldjuhul meie kasutame vetsu minekuks siin kõrval olevaid restorane. Avaliku vetsu lähedal on ka pingid, kus armastavad istuda mitte väga lapsesõbralikud inimesed, mistõttu sinna eriti ei kipu.

Üldiselt kui on vaja WC-sse minna, siis loomulikult sa sellele ei mõtle, kas see on tasuline või mitte.

​Ann Parbus
​Ann Parbus Foto: Gert Lutter / Saarte Hääl

Ann Parbus: Käime siin mänguväljakul suhteliselt tihti. Elame siinsamas, seega kui on vajadus tulnud, siis oleme ikkagi koju läinud. Kui siin lähemal oleks tualett, oleks sellest kindlasti kasu. Tean, et inimesed käivad näiteks La Perlas, aga mina pole seal käinud. Kesklinna avalikku vetsu me ka ei kasuta ning see ei häiri, et see tasuline on. Minul ei ole isiklikult kunagi olnud vajadust uue vetsu järele.

​Astrid Vaiksaar ja Mari-Liis Nemes
​Astrid Vaiksaar ja Mari-Liis Nemes Foto: Gert Lutter / Saarte Hääl

Astrid Vaiksaar ja Mari-Liis Nemes: Mingi normaalne vets võiks siin igal juhul olla. Sellest, et kesklinnas avalik väljakäigukoht on, me teadlikud ei olnud. Kesklinna avalik vets on liiga kaugel ka, et sinna lastega minna. Lastel on ju alati kiiresti vaja, sinna aga väga kähku ei jõuaks. Eriti kui on veel mitu last, siis käratad kõik kolm kaasa. Ühega minna ei saa.

Kui lastel vaja minna, siis lähevad põõsasse. Praegu ongi meil lastel vetsuhäda ja lähme Sõbralt Sõbrale kauplusse.

Taavi Rauniste
Taavi Rauniste Foto: Gert Lutter / Saarte Hääl

Taavi Rauniste: Ma arvan, et vets võiks olla. Ka ajutine vets oleks hea. Avalik WC on kaugel, lastel tuleb ju viimasel hetkel see pissihäda. Kui lapsel vaja minna, siis oleme käinud raekojas ja kohvikutes.

Silt, mis juhataks kesklinna kempsuni, oleks turistide mõttes lihtsam. Tihti kui me siin käime, siis ikka küsitakse, et kus siin käimlad on. Olengi öelnud, et üle tee kohvikusse ikka saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles