MUINASTULEDE ÖÖ Loe, kuhu saab minna lõkkeilu nautima (1)

Anette Sannik
, Saarte Hääle veebitoimetaja
Copy
Tulede süütamise traditsioon lähtub keskaegsetest lõketest, mis süüdati rannikul ohuteadete edastamiseks ja laevadele ohutu kodutee näitamiseks.
Tulede süütamise traditsioon lähtub keskaegsetest lõketest, mis süüdati rannikul ohuteadete edastamiseks ja laevadele ohutu kodutee näitamiseks. Foto: Anette Sannik / Saarte Hääl

Laupäeval peetakse traditsioonilist muinastulede ööd. Veebiportaali muinastuled.ee andmete põhjal süüdatakse lõkked kaheksas Saare maakonna rannikuäärses paigas, kuid ilmselt on neid veel rohkemgi.

Sel aastal tähistatakse rannaäärsete lõkete süütamisega mitte ainult vabadust ja ühtsust, vaid ka vastuseisu Venemaa agressioonile Ukrainas ja toetust Ukraina vabaduse eest võitlejatele.

"Tulede süütamise traditsioon augusti viimasel laupäeval lähtub keskaegsetest lõketest, mis süüdati rannikul ohuteadete edastamiseks ja laevadele ohutu kodutee näitamiseks," selgitas muinastulede öö eestvedaja Mairold Vaik. "Süütame mereäärsed lõkked, et vaikselt anda üksteisele sümboolselt märku: me hoiame kokku ja saadame positiivseid mõtteid ja lootusi üle maa ja vee."

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles