ÜLESKUTSE Kohtume laua ääres!

Copy
Kuressaare tänavapiknik.
Kuressaare tänavapiknik. Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

"Kuressaare tänavapiknikust on tänaseks saanud kõige isuäratavam ja elevust tekitavam varasügisene tippsündmus, mis toob kokku nii saarlased kui ka külalisi kaugelt ja lähedalt," kirjutab Margit Kõrvits.

Kuressaare piknikutraditsiooni idee algus ulatub aastasse 2008, kui Arensburgi omanik Terje Nepper külastas spaakoolituse raames Pariisi. Ühel õhtul linnas jalutades märkas Terje koos kaaslastega, et valgesse riietatud inimesed piknikukorvide ja laudade-toolidega liiguvad Champs-Élysées´ suunas. Pariisi valge pikniku ehk Diner en Blanc´i melu oli nii muljetavaldav, et idee pakiti mälukohvrisse ning sõideti sellega Saaremaale tagasi.

"Aastatel 2009–2013 kerkis tänavapikniku idee ikka ja jälle päevakorda, kuniks alustasime Saaremaa toidufestivali korraldamist. Siis tunduski hea võimalus lõpuks tänavapiknik teoks teha. 2014. aasta septembris paigaldasime Lossi tänavale ca 100 lauda koos pinkide ja valgete "linadega", mille rivi ulatus Arensburgi juurest peaaegu keskväljakuni. Meie suureks rõõmuks tuli piknikule kohale ca 700–800 inimest," meenutab Terje.

Järgmisel aastal võis osalejate arvuks lugeda juba 1500 ning aasta-aastalt muutus piknik aina populaarsemaks. 2019. aastal toimunud piknikul oli kohal juba 4000 osalejat, selle raames avati pidulikult ka uuenenud Kuressaare kesklinn.

Pikniku korraldamine on silmitsi seisnud ka erinevate katsumustega – seoses kesklinna remondiga toimus pika laua pidu ühel aastal hoopiski pargi juures ning seoses koroonapiirangutega on vahele jäänud suisa kaks korda.

Korraldajate soov oli ja on alati olnud, et piknik oleks linna elanikele ja külalistele tasuta. Kes soovib toetada, see saab seda alati vabatahtlikkuse alusel ka teha.

Sel aastal toimub piknik mihklikuu kolmandal päeval. Laudade broneerimine algas augusti alguses ning need täitusid soovijatega juba loetud päevade jooksul.

Kokku on 390 lauda, mis mahutab kokku ca 4000 inimest. Laudade rivi jookseb kahes reas pargi äärest kuni keskväljakuni. Ja kes ei saanud endale lauda broneerida, siis pole mõtet norutada – võtke aga oma lauad-toolid kaasa ning ühinege meluga teile sobivas kohas, sest ega head pidu saa ju raisku lasta minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles