MAAILM Keskaegsete munkade kõhud olid parasiite paksult täis

Urmas Kiil
Copy
RÕÕM JA MURE: Robin Hoodi lugudest tuntud palvevend Tuck oli lustiline elunautija. Nüüd on aga selgunud, et paljud mungad (võib-olla ka tema) kannatasid sooleparasiitide all. Selle pildi autor on XIX saj alguse inglise kunstnik Henry Liverseege.
RÕÕM JA MURE: Robin Hoodi lugudest tuntud palvevend Tuck oli lustiline elunautija. Nüüd on aga selgunud, et paljud mungad (võib-olla ka tema) kannatasid sooleparasiitide all. Selle pildi autor on XIX saj alguse inglise kunstnik Henry Liverseege. Foto: Wikipedia

Hiljutine teadusuuring näitas, et Cambridge’i keskaja mungad kannatasid kõhuparasiitide all sagedamini kui tavaelanikud.

See avastus üllatas teadlasi, sest on teada, et palvevennad olid tol ajal vähesed õnnelikud, kellele olid tagatud korralikud pesemisvõimalused, kirjutab ajakirjanik Hafsa Khalil telekanali CNN veebilehel ilmunud artiklis.

Kui me mõtleme keskaegsete munkade peale, meenub paljudele kohe usuvend Tuck Robin Hoodi lindpriide lõbusast seltskonnast. Priske paksuke, kes armastas nii hääd sööki kui ka jooki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles