JUHTKIRI Pulmasaar Saaremaa

Saarte Hääl
Copy
Pulmad. Sõrmused
Pulmad. Sõrmused Foto: www.freepik.com

Sel suvel registreeriti Saaremaal koguni 104 abielu – pea 30 rohkem kui mullu. Need on üksnes vallavalitsuse ja kirikute andmed. Abielusid sõlmivad ju ka notarid. Seega võib abielude arv olla suuremgi.

Kas tänavuses pulmade rohkuses on "süüdi" varasemad koroona-aastad, kus peod tuli kas ära jätta või edasi lükata – mine võta kinni. Kuum ja päikeseline suvigi vaevalt siin rolli mängis. Tehakse ju abiellumisotsus aegsasti ning vaevalt leidub neid, kes oskavad ennustada, milline ilm kuu-paari või lausa poole aasta pärast olla võiks.

Milles peitub Saaremaa võlu, et abiellu astumiseks valitakse just see koht? Tullakse ju siia pulmi pidama ka mere tagant ning koguni võõrsilt. Küllap paljud, kel endal Saaremaaga otsest seost pole, näevad meie saart selle meretaguse asukoha ja omanäolise looduse tõttu kauni romantilise paigana. Saaremaalt pärit või siia jäänud inimesed aga leiavad: kõige õigem on abielluda just oma armsal kodusaarel.

Juba 2017. aastal reklaamis Visit Saaremaa pulmamessil Saaremaad kui pulmasaart. Eriti tänavuse suve järgi võib öelda, et pulmasaar see tõesti on ning loodetavasti selleks ka jääb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles