JUHTKIRI ⟩ Noored arstid, tulge saarele!

Saarte Hääl
Copy
Üks uutest eriarstidest, kes lähtetoetust saanud, on Kuressaare haiglas tööle asunud günekoloog Pilleriin Ilmjärv.
Üks uutest eriarstidest, kes lähtetoetust saanud, on Kuressaare haiglas tööle asunud günekoloog Pilleriin Ilmjärv. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tänane Saarte Hääl on suuresti pühendatud meditsiiniteemale. Miks mitte – arstiabi kättesaadavus on ju väga oluline.

Möödunud nädalalõpul harisid ligi 70 noort perearsti end Saaremaal suvekoolis. Üks eesmärk oli see, et meedikud tutvuksid Saaremaaga. Äkki teebki mõni neist otsuse siinset perearstide põuda leevendama tulla.

Vahest kaalub tulevikus saarele tööle asumist ka mõni praegune arstitudeng, kes Kuressaare haiglas praktikat teinud või abiõe või abiarstina tööd teinud. On ju Kuressaare haigla üliõpilaste seas praktikabaasina kõrges hinnas.

Kindlasti rõõmustab naissoost lugejaid uudis selle kohta , et varem Kuressaare haiglas osalise koormusega ametis olnud günekoloog Pilleriin Ilmjärv töötab septembrist täiskoormusega. Noor naistearst teeb kaks korda kuus vastuvõtte ka noortekabinetis Ajamaja teisel korrusel.

Jah, Saaremaa on Tallinna või Tartuga võrreldes kauge ja vaikne kant, aga oma võlud on siingi. Mine tea, ehk muudab otsustamise pisut kergemaks see, et tulijail on võimalik Saaremaa vallalt 25 000-eurost eri- ja perearsti toetust taotleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles