Tšarterlend viib saarlased Bornholmile suhteid looma

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
TALLETATUD: Kunagi ise Bornholmil õppinud ja nüüd taastulemise projekti vedav Jaanika Tiitson ning Saarte koostöökogu juht Koit Kelder said kätte ka vastvalminud raamatu Balti Silla ajaloost.
TALLETATUD: Kunagi ise Bornholmil õppinud ja nüüd taastulemise projekti vedav Jaanika Tiitson ning Saarte koostöökogu juht Koit Kelder said kätte ka vastvalminud raamatu Balti Silla ajaloost. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Sadakond inimest sõidab kahe nädala pärast Taani Bornholmi saarele korraldama Saaremaa kultuurifestivali. Suurem osa lendab sinna tšarterlennuga otse Kuressaarest.

Eesti taasiseseisvumise ajal tihedad olnud ning hiljem väsinud kahe Läänemere saare suhted saavad uue hoo septembri lõpus, mil saarlased bornholmlastele külla sõidavad, et meenutada vanu aegu ning luua uusi suhteid.

Saaremaa väiketootjad korraldavad Bornholmil laada ja tutvuvad sealsete toidu- ja joogitootjate ning käsitööliste ühistegevustega. Läänesaarte kammerorkester annab kaks kontserti, kaasates ka kaks kohalikku muusikut. Oma etteaste teeb ka Taanis töötav ja elav saarlasest muusik Maria Faust. Orissaare gümnaasiumi 9. klassi õpilased kohtuvad Rønne erakooli õpilastega ning Saaremaa valla esindajad loovad sidemed Bornholmi omavalitsuse, regioonikommuuniga. Kõike seda ühendab Balti Silla nimeline organisatsioon, mis eelmise sajandi 90-ndatel Bornholmiga suhtlust arendas ja mille esindajad on seekord grupi auliikmeteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles