PÖÖRDUMINE Vald pöördub Saaremaa elanike poole seoses võimalike elektrikatkestustega

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk
Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk Foto: Saaremaa vald

Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk palub saarlastel jääda rahulikuks, kuid valmistuda võimalikeks elektrikatkestusteks. Tuisu sõnul vaatab vallavalitsus üle ressursse ning sama ülesande on saanud ka elutähtsate teenuste osutajad (Kuressaare Soojus, Kuressaare Veevärk, Kuressaare Linnamajandus) ja Kuressaare Haigla.

Samuti on koostamisel soovitused vallavalitsuse ja hallatavate asutuste internetiühenduse ning IT-teenuste tagamiseks. Saaremaa valla kriisikomisjon koguneb olukorra põhjalikumaks aruteluks järgmisel nädalal.

Peaminister Kaja Kallas ütles 22. septembri avalikus pöördumises, et pingestunud julgeolekuolukorras Eestile otsest sõjalist ohtu ei ole, kuid peame valmis olema selleks, et Venemaa võib kolm Balti riiki oma elektrisüsteemist lahti ühendada.

Eesti peaminister Kaja Kallas tegi pöördumise rahva poole seoses mobilisatsiooni väljakuulutamisega Venemaal.
Eesti peaminister Kaja Kallas tegi pöördumise rahva poole seoses mobilisatsiooni väljakuulutamisega Venemaal. Foto: Madis Veltman

See võib kaasa tuua elektrikatkestusi, milleks tuleks kõigil – nii asutustel, ettevõtetel kui ka igal inimesel – valmistuda ja läbi mõelda, kuidas katkestuste korral toime tulla.

Juhised elektrikatkestuse korral toimimiseks vaata SIIT.

Saaremaa valla kriisireguleerimist puudutava info leiab valla kodulehelt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles