JAAN TAMMSALU Otsustamiseks on tihtipeale vaja kahte inimest

Jaan Tammsalu
, Tallinna Jaani koguduse õpetaja
Copy
Jaan Tammsalu.
Jaan Tammsalu. Foto: Sander Ilvest

"Arvestame üksteisega pisut rohkem ja ärme arvestame üle, sest teatud olukordades on nendel, kes vastutavad, vaja teha kiireid otsuseid. Aga mõningaid otsuseid saab ka ümber teha, kui selgub, et need muutsid midagi halvemaks," mõtiskleb Tallinna Jaani kiriku õpetaja saarlane Jaan Tammsalu.

Üks mees ütles mulle hiljuti, et nende peres on asjad selged – kohe algusest peale. Suured asjad otsustab tema ja väiksemad naine. Kui ma siis uurisin, millised need suuremad asjad on – sest ma olin kuulnud selliseid keeruga lugusid ka enne –, siis ta vastas, et siiani pole ühtegi suurt asja nende peres veel ette tulnud. Noh ... Täiesti eriskummaline perekond, kus mees ei otsusta midagi ja tunnistab ka ise, et kõik on naise otsustada. Ma usun, et selliseid perekondi on vähe.

Väga paljud inimesed püüavad teisi otsustamisega üle trumbata. Nad vajavad seda, et nad saaksid ise otsustada. Nad otsustavad kiiresti ära, isegi kui ei ole veel piisavalt fakte. Otsustavad emotsiooni põhjal – ka teiste eest. Nad otsustavad kogu perekonna eest ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles