MUHU UUDISSED Riede lähäb tansiks

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh. Sügis oo kätte jõudn ja inimesed sättivad ennassimi pissitassa tubasemaks. Igatsugu taidluskollektiivid akkavad oma sügiseste kokkusuamistega pissitassa pihta jälle. Iga neljabe õhta suab näituseks külakeskuses kokku segakuor. Et kuoril oo jälle juubelivuasta, siis igivanasid ja puru-uusi laulusid tuleb kut Vändrast saelaudu. Aga mudud oodetse kõiki vanasid ja uusi lauljaid ikka kampa juure. Mai lõppus või juuni alguses oo siis suurem pidu jälle! Suab sülti ja suab torti! Iganädaline rõemus miel oo ju kua priipärast käe siis..

Laupa oo meite valla sünnipäe. Neh, vallal ümmargust numbrit põle, aga oma kodu võib ju iga Muhu valla kodanik sellepääva laulu lüia ja tantsi vihtuda nõnna et vähe põle! Tansijalad suab riede Hellamoa külakeskuses sojaks kua.

Sörvemaa Pärimuse Selts tuleb siia pidama muhulastega seltsis “tansiöhtat”. Kellu seitsmeks riede õhta tuleks ikka Hellamoal olla ja sõbrad ja kodakondsed seltsi võtta. Neh ja pissike vieplasku võiks omal likki olla ja pätid ikka kua. Et oleks kena ja mõnus puognaid võtta. Kisse suabastega ikka tansipõrandale kipub.

Piletime just otse ep müida. Anneta suab omast vabast tahtest. Neh, et pidu ikka korda lähäks ja suure vaiva nägijad just oma kulude ja kirjadega Sõrvemualt siia ja tagasi ep piaks sõitma. Ju igaüks tunneb, mis ta teris ja rõemus miel veart oo. Ja kis ise mõne pilli kainlu võtab ja lugu mängab, selle kääst ep taheta mitte kopikastkid. Nõnna et juu lähäb ja näitab ikka sõrulastele ette, et mõuke üks õige Muhu pidu oo.

Neh, et riede akkab Hellamoal pihta ja laupa-pühabe lõpetab igaüks oma kodu ää mingil aal. Neh, nõnna et esmasbe ominguks ikka jälle rois oleks kenasti. Sest ega siis tüö põle siit suare pialt suiga otsa suan. Sõukest irmu põle!

Vat sõuksed lood ja laulud. Ei neh, olga ning ja olge ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles