PALJU ÕNNE! ⟩ Rait Sagor tuli Austraalia meistriks ka jõutõstmises

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
MEISTER: Rait Sagor on nüüdsest kolmekordne oma kaalu Austraalia meister ja kahekordne absoluutne meister.
MEISTER: Rait Sagor on nüüdsest kolmekordne oma kaalu Austraalia meister ja kahekordne absoluutne meister. Foto: Erakogu

Saarlane Rait Sagor saavutas Austraalia jõutõstmise meistrivõistlustel absoluutarvestuses kuldmedali. Viis kuud varem oli ta uustulnukate meistritiitli ja oma kaalu hõbemedali teeninud kulturismis.

Jõutõstmises maailmameistrikski tulnud saarlane seadiski endale selle aasta eesmärgiks võita mõlemal spordialal. Vigastuse tõttu vahepeal jõutõstmise kõrval kulturismiga tegelenud Sagor ütles, et suurim õppetund oligi alavahetuse keerulisus. "Kere oli esimesed viis nädalat päris haige, kui jõutõstmiseks valmistuma hakkasin," rääkis Sagor. Kuigi oma võistlemist pidas ta kehvapoolseks, tunnistas Sagor, et võttis selle, mis võtta oli. "Viis kuud tagasi poleks ma midagi suutnud. Kulturismi dieet tõmbas mind päris tühjaks," märkis ta.

Saarlane kükkis 340 kiloga, surus 190 kilo ja sai jõutõmbes kirja 370 kilo. Eriti jäi tal kripeldama just jõutõmme, kus ta esimesel katsel pöidla katki tõmbas ning raskemat kangi enam tõsta ei saanud. Kogusumma 900 kilogrammi ei ole tema sõnul just kõige kehvem, kuid vähe oli õnnestunud katseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles