Riik ei osta ära TS Laevade reisiparvlaevu

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Parvlaev Piret Kuivastu sadamas.
Parvlaev Piret Kuivastu sadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teatel ei soovi riik kasutada Väinamere sõitjateveo avaliku teenindamise lepingus sätestatud võimalust praegu Saare- ja Hiiumaa liinil kurseerivad parvlaevad operaatorilt välja osta.

Lepingu järgi oli riigil õigus TS Laevad OÜ omanduses olevad üks kuni neli lepingu tarbeks ehitatud reisiparvlaeva lepinguperioodi lõppedes fikseeritud hinnaga välja osta, teatades optsiooni kasutamisest hiljemalt täna ehk 30. septembril 2022.

Majandus- ja taristuminister Riina Sikkut ütles, et laevandus on tegemas läbi suuri muutusi kasutatavate tehnoloogiate ja keskkonnasäästlikkuse osas, mistõttu tuleb parvlaevateenuse tuleviku kujundamisel olla paindlik. Ta märkis, et praegu teenindab suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaühendust TS Laevad OÜ nelja parvlaevaga. Lisaks on kasutuses olnud asenduslaev „Regula“ ja lisalaev „Mercandia“, et katta tipphooajal suurenenud nõudlust või asendada põhilaevu hoolduste ajal. Samuti toetas valitsus möödunud suvel uue ehk viienda parvlaeva tellimist mandri ja suursaarte vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles