KÜLAVAHELOOD Saarlased avamerel kuldkalakest püüdmas

Aare Laine
Copy
Lembit Uustulnd.
Lembit Uustulnd. Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Septembrikuu viimases saates avaldas kunagine saarlasest kaugpüügikalur Peeter Laum lootust, et kirjamees Lembit Uustulndilt ilmub veel mitu raamatut sellest, kuidas Saare Kaluri mehed ookeanil ja Aafrika rannikuvetes Angolas kala püüdsid.

Kapten-kirjaniku sulest on juba ilmunud neli mahukat teost saaralaste töödest-tegemistest ookeaniavarustel. Viimast romaani "Avameri. Kuldkalake" esitles autor 24. septembril Kuressaare teatris. Kuna saate Külavahelood toimetajal Aare Lainel ei olnud tol päeval võimalik esitlusel osaleda, külastas ta aastaid Saare Kaluri traallaevadel kaptenina kaugpüügiretkedel kala püüdnud Lembit Uustulndi tema kodus.

Raadiomehe küsimusele, kas kaptenihärra on oma kuldkalakese välja püüdnud, vastas kapten-kirjanik, et iga inimene püüab oma unistusi teoks teha. Muinasjutus täidab välja püütud kuldkalake püüdja kolm soovi. Uustulnd vastas, et tema pole kuldkalakest veel kätte saanud. Kui aga oled elus eesmärgid seadnud ja need täita suudad, siis võidki selle võrdsustada kuldkala väljapüüdmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles