Rannarahva selts hakkab saarlasi kaitsma meretuuleparkide eest

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Saare Wind Energy OÜ juhatuse liige Kuido Kartau ütles, et loodetavasti valmib kuni 1400-megavatise võimusega ja kuni sajast tuulikust koosnev tuulepark 2029. aastal.
Saare Wind Energy OÜ juhatuse liige Kuido Kartau ütles, et loodetavasti valmib kuni 1400-megavatise võimusega ja kuni sajast tuulikust koosnev tuulepark 2029. aastal. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Sõrve ja Lääne-Saaremaa elanikud asutavad esindusorganisatsiooni, kes hakkab kaitsma piirkonna inimeste huve meretuuleparkide rajamisel.

Ühenduse loomise eestvedaja Kaupo Vipp ütles, et ilmselt saab esindusorganisatsioon nimeks MTÜ Rannarahva Selts, kuigi paigas see veel pole.

Selts hakkab esindama Kihelkonna, Lümanda, Salme ja Torgu piirkonna rannarahva huve meretuuleparkide planeerimisprotsessis. "Tahame olla kindlad, et meie elule, tervisele ja varale mingit ohtu ei tuleks," sõnas Vipp. Lääne-Saaremaa rannikule plaanitavate meretuuleparkide rajamisega seoses kohalike huvide kaitsmine eeldab korralikku ettevalmistust. "Seal on vaja asjast organiseeritult aru saada, igaüks eraldi ei suudagi ennast sellega kurssi viia," märkis Vipp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles