Kihelkonna rahvas seisab vastu Jaagarahu lubjakivikarjääri avamisele (1)

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
EI TAHA! Kolmapäeva õhtul Kihelkonna rahvamajas peetud rahvakoosolekul ringikäinud pöördumisele oli koosoleku lõpuks alla kirjutanud üle kolmekümne inimese. Parajasti annab allkirja Kurevere kinnisvaraomanik Margus Palu.
EI TAHA! Kolmapäeva õhtul Kihelkonna rahvamajas peetud rahvakoosolekul ringikäinud pöördumisele oli koosoleku lõpuks alla kirjutanud üle kolmekümne inimese. Parajasti annab allkirja Kurevere kinnisvaraomanik Margus Palu. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kihelkonna osavalla elanikud seisavad vastu Jaagarahu lubjakivikarjääri avamisele ning soovivad, et Saaremaa vald ei annaks karjääri avamiseks luba.

Rahvale ei meeldi tee-ehitusettevõtte Verston OÜ soov avada Kurevere külas 5,27-hektarilisel mäeeraldisel lubjakivikarjäär. Kohalike hinnangul halvendab lubjakivikarjäär oluliselt ümbruskonna elanike elutingimusi. See asub liiga lähedal elamutele ning kahjustab piirkonna turismiettevõtteid, mis võimaldavad selle kandi inimestele sissetulekut.

Verston OÜ mäenduse valdkonnajuht Siim Pukk ütles koosolekul, et praegu ostab ettevõte lubjakivimaterjali Kogula karjäärist, mille killustiku kvaliteet jätab soovida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles