Õnnetus see hüüdis tulles (1)

Saarte Hääl
Copy
Katkine rehv. Foto on illustratiivse tähendusega.
Katkine rehv. Foto on illustratiivse tähendusega. Foto: www.freepik.com

Kujutage ette neid Pärnu reisist väsinud Kuressaare Vanalinna kooli viiendikke, kes reede õhtul koduteel õnnetusse sattusid. 12-aastased lapsed, keda vedava reisibussi rehv ootamatult kõva paugu tegi ja sõiduki teeserva seisma jättis. Mis juhtus ja miks, mis saab edasi?!

Asi on seda hullem, et segaduses keegi selgitusi ei jaga, kuid õuest paistab suitsu, mis viitab tulele. Ja bussijuht, kes samuti väga ehmunud, palub kõrgendatud häälel kõigil bussist väljuda. Ta ei varja, et on tulekahju oht!

Ja kujutage ette nende laste vanemaid, kes kodudes võtavad vastu telefonikõnesid ja sõnumeid lastelt, kes juba peaaegu kodus, kuid kurdavad valjuhäälselt või nuttes, et elasid just üle midagi kohutavat.

Keegi ei rahusta neid sel hetkel rahulikul toonil, et vaadake – busside õhusüsteemis on õhk, mis on külmaga kondenseerunud, siis külmunud ja jää takistab mehhanismide tööd.

Ei räägi sellest, et bussil ei käinud just sel tehnilisel põhjusel uksed lahti ja lapsed pidid väljuma bussijuhi uksest. Õnneks küll mitte pärast seda, kui Masa ristis kinnikiilunud pidurid olid rattarummu nii kuumaks kütnud, et rehv enam vastu ei pidanud ja ribadeks lendas.

Kõik see on tagantjärele tarkus. Kuid ehk mitte päris mahavisatud tarkus, sest külmad saabuvad ka järgmistel aastatel ja sellised kogemused peaksid järgmised õnnetused ära hoidma. Vähemalt nii võiks loota.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles