Vätta poolsaare külad soovivad turvalisemaid liiklusolusid

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Tänavavalgusti. Foto on illustreeriv.
Tänavavalgusti. Foto on illustreeriv. Foto: Lõuna-Eesti Postimees

Vaatamata kohalike elanike korduvatele palvetele ei ole Saaremaa vald seni paigaldanud Vätta poolsaarele ühtki tänavavalgustit ning unustatud on ka valdade ühinemisel antud lubadus ehitada välja kergliiklustee Vättalt Vaivere poole.

Vätta Külade Seltsi pöördumises märgitakse, et pimeda aja saabumisega on liiklusohutuse ja turvalisuse probleem muutunud aina aktuaalsemaks. “Meie poolsaare kuues külas on kokku ainult üks tänavavavalgusti, mis asub Suure-Rootsi külas ringtee ääres ja tegelikult ei valgusta vajalikke kohti, vaid ühte ringtee nurka,” kirjutavad seltsi juhatuse liikmed Silver Varendi, Kersti Truuverk ja Kalmer Koppel. “Ülejäänud külade avalikesse ja enimkäidavatesse kohtadesse ei ole vald siiani tänavavalgustust paigaldanud, elame nagu kotis.”

Valla poole pöördujate hinnangul sõidab sealsetest küladest esmaspäevast reedeni igal hommikul linna mitusada inimest, kes bussi, kes autoga. Paljud neist on koolilapsed ja lähevad kooli, lisaks tööl käivad inimesed. Kõik peavad liikuma bussile ja tagasi pimedas, mis ei ole turvaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles