Kuressaare bussjaam pidevalt eluheidikutega kimpus

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Kuressaare bussijaam
Kuressaare bussijaam Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Talvine aeg on Kuressaare bussijaamale toonud taas probleemi purjus inimestega, kes tulevad ootesaali sooja ja rikuvad seal avalikku korda.

Bussijaama juhataja Aare Lehtsi tõdes, et see probleem pole üldse mitte uus. “Tegelen praktiliselt iga päev elu hammasrataste vahele jäänud kodanikega,” rääkis Lehtsi, kelle sõnul on bussijaam sääraste kodanike jaoks ainus kogunemiskoht, seda eriti talvises Kuressaares. Ka suvel kohtab nokastunud eluheidikuid bussijaama pinkidel jõmisemas. Selliseid “püsikundesid” tunnevad maja töötajad nägupidi. “Praktiliselt iga päev viiakse keegi siit ära üle tee asuvasse majja puhkama,” märkis Lehtsi politsei arestikambrit silmas pidades. Lisaks politseile on ka kiirabil bussijaama tihti asja.

Kõige keerulisemad päevad on 5. ja 6. kuupäev, kui on riiklike toetuste maksmise päevad, sest neil inimestel ei ole muud sissetulekut kui just needsamad toetused. “Tasuta ühistransport toob maalt linna omadele lisa, meie majas nad sotsialiseeruvad ja õhtuks on neil hea tuju tagatud,” kirjeldas Lehtsi toimuvat. Kuidas probleemi lahendada, juhataja öelda ei oska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles