Elektrilevi on Saaremaal taastanud voolu enam kui 6100 kliendil

Copy
Elektrilevi.
Elektrilevi. Foto: Eero Vabamägi

Elektrilevi on Saaremaal suutnud vooluvarustuse taastada rohkem kui 6100 kliendil ning tööd jätkuvad suurendatud jõududega.

Alates reede õhtust on olnud Saaremaal ja Hiiumaal kokku 52 keskpinge riket, millest kümme on likvideeritud. Rikete likvideerimise ja ümberlülituste abil on elektrivarustus taastatud 6100 kliendil, pingetuid kliente on veel circa 5600. Kümme riket on sellised, kus katkestatud kliente küll pole, kuid mis tuleb likvideerida varustuskindluse tõstmiseks.

„Meie jaoks on prioriteet võimalikult kiiresti kliendikatkestusega rikked likvideerida ja võimalikult palju homse jooksul likvideerida ka neid rikkeid, kus kliendikatkestust pole. Kuna ilm meid praegu ei hellita ja esmaspäevaks lubatakse prognoosi järgi kogu Eestit katvat tormi. Katkestuseta rikete likvideerimine annab rohkem võimalusi ümberlülitusteks ja suurendab võrgu tugevust,“ sõnas Elektrilevi juhtimiskeskuse üksuse juht Hardi Puusepp.

Ta kinnitas, et rikete likvideerimisega tegeles öösel kaks brigaadi ja hommikul varavalges, kui ilmastik hakkas ka veidi rohkem stabiliseeruma, alustas töödega kuus brigaadi.

„Suhtleme praegu Pärnumaa kolleegidega, et võimalusel täna juba tulla mandrilt appi,“ lisas Puusepp.

Ööl vastu laupäeva hakkas Lääne-Eestis sadama jäävihma, millest moodustus liinide ja puude peale raske jääkiht. Lisaks sadas juurde üle 30 sentimeetri lund ning sadu jätkus ka päeva esimeses pooles. Selle tõttu on palju puid ja oksi murdunud liinidele, samuti on juhtmed raskuse tõttu alla vajunud ja paiguti katkenud. Olukorra muudab raskemaks seegi, et ilmastik on jätkuvalt keeruline ja rikkeid tekib juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles