ÜLESKUTSE ⟩ Tulge kõik Melsase jõulumaale!

Copy
Jõulukuusk
Jõulukuusk Foto: www.freepik.com

Ühendades ja kaasates kogukonna eri gruppe ja erinevas vanuses inimesi, paneme läbi ühiste tegevuste aluse uuele armsale traditsioonile Leisi alevikus – jõulumaa korraldamine 15.–17. detsembrini.

Ühtsustunne ja koostegemise rõõm on üks olulisemaid aluseid ja edasiviiv jõud piirkonna arengul. Leisi osavald on Saaremaal üks suurema elanike arvuga ja pindalaga osavaldu. Seni on aga ühistegevuste toimumine ja neil osalemine olnud hoolimata Leisi aleviku keskusest pigem tagasihoidlik.

1. jõulumaa teema on “Pärimus”. Jõulu- ja pööripäevade aeg on eesti rahvakombestiku järgi olnud väga mitmesuguste ja põnevate tegevuste aeg, kuid paraku on tänapäeva inimesed põlistest ja traditsioonilistest tegevustest üha enam kaugenemas. Meie projekti eesmärk on läbi eri generatsioonide koostöö tutvustada, koguda ja anda edasi jõuludega seotud lugusid, mälestusi ja traditsioone, mida on võimalik jõulumaal kogeda.

Jõulumaal on plaanis erinevate põlvede jõulupärimuse, -mälestuste, lugude jagamine; jõulutraditsioonide ja jõuluaegsete mängude tutvustamine, näärisokkude jooksmise traditsiooni tutvustamine, põhus hullamine, tantsimine, jõuluteemaline aardejaht jne. Lisaks on meil jõuluteemaline pildistamisnurk, jõulukohvik, jõuluvana, toimub jõululaat.

Kuna jõulumaa põhineb suuresti taaskasutusel ja käsitööl, on sündmuse eesmärgiks ka jätkusuutliku ja rohelise mõtteviisi populariseerimine elanikkonna seas.

Projekti on kaasatud mitmed Leisi piirkonna alles hiljuti tegutsema hakanud, kuid agarad MTÜ-d.

Jõulumaa külastamine on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles