JUHTKIRI Jõuluks tõvevoodisse?

Saarte Hääl
Copy
Haige
Haige Foto: Shutterstock

Kuidas jääda terveks ajal, mil ümberringi on üha enam tõbiseid? Lisaks koroonale levib ju muidki nakkusi, näiteks RS-viirus. Gripp, millesse haigestumine oli eelmistel aastatel Covidiga võrreldes marginaalne, on taas liikvel, ohustades nii lapsi kui ka täiskasvanuid.

Kas tõmbuda koduseinte vahele isolatsiooni nagu koroonapandeemia ajal? Kõigil see paraku võimalik pole ning paljud seda ei soovigi. Elu tahab ju elamist.

Nii käivadki täiskasvanud tööl ja lapsed koolis, lasteaias, huviringides. Olgugi et näost näkku suheldes ja rahvarohketes kohtades liikudes on oht mõni tüütu või koguni ohtlik viirus külge saada.

Kuidas seda vältida? Mõnede koroonaajast tuttavate soovituste järgimine – peske käsi, hoidke distantsi – tuleb kasuks ka praegu.

Küllap on nii mõneski kodus korralik ravimivaru – juhuks, kui tõbi elanikke tabama peaks. Paraku on palju neid kodusid, kus rohtusid napib. Siis tuleb arvestada sellega, et vajalikku ravimit ei pruugi apteekides tarneraskuste tõttu lihtsalt olla. Nii näiteks on ka Saaremaa apteekidest otsas palavikku alandavad siirupid lastele.

Sellisel juhul ei jää üle muud, kui leppida saadaolevate rohtudega, mis sama töö ära teevad. Küllap tuleb mõnelgi emal-isal panna pea tööle, leidmaks viise, kuidas mõru tablett lapsele sisse sööta. Kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles