Margus Lindmäe 2022 – päästeameti jaoks katsumusi täis aasta

Margus Lindmäe
, Saaremaa päästepiirkonna juht
Copy
ÕNNELIK LÕPP: Mullu maikuus Abruka saare lähedal juhtunud paadiõnnetuses päästeti kolm meest.
ÕNNELIK LÕPP: Mullu maikuus Abruka saare lähedal juhtunud paadiõnnetuses päästeti kolm meest. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

“1. jaanuari hommikul soovime üksteisele ikka head uut aastat ning loodame, et uus tuleb ilusam ja parem. Kahjuks tuleb tõdeda, et päästeametile oli möödunud aasta katsumusrohke,” kirjutab Saaremaa päästepiirkonna juhataja Margus Lindmäe.

Oli õnnestumisi, kuid võrreldes eelnevate aastatega näitab statistika, et inimestel, kes meie abi igapäevaselt vajavad, ei läinud nii hästi. Kui võrrelda nelja viimase aasta statistikat, selgub, et kasvanud on pea kõik arvud. Kõige kurvem on hukkunute arvu kasv: tulekahjudes kaotas elu neli ja vees kolm inimest. Tulekahjude arv küll langes pisut, kuid eluhoonete tulekahjude oma kasvas paraku pea poole võrra. Oluliselt tõusis ka ohu likvideerimiseks tehtud väljasõitude arv. Kõige sagedamini käisid päästjad eemaldamas teedele kukkunud puid ja purunenud elektriliine.

Kõige rängem sündmus leidis aset kohe aasta algul Üru külas, kus põles suur puidust elamu. Tänu sellele, et suitsuandur hakkas õigeaegselt tööle, pääses majast välja kaks inimest, kuid kahjuks teistes ruumides elupäästvat andurit ei olnud. Seetõttu kaks inimest hukkus. Suuremates elamutes peab olema alati koht ka teisele või lausa kolmandale suitsuandurile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles