JUHTKIRI ⟩ Rohkem kui kohalik asi

Saarte Hääl
Copy
Margus Muld
Margus Muld Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Eks iga inimese jaoks ole kohalikud asjad olulised. Ometi ei pruugi kohalik elu koos oma murede ja rõõmudega olla üksnes kohaliku tähtsusega.

Meenutagem või vähem kui kuu eest Saaremaad laastanud Birgiti-nimelist lumetormi, mis jättis tuhanded inimesed päevadeks ja osa koguni nädalaks elektrita. Saaremaa-uudised pälvisid tohutut vastukaja üle kogu Eesti.

See on vaid üks näide, mis tõestab ilmekalt, kui tähtis roll on meedial, et kohalike mured-rõõmud nähtavaks ja kuuldavaks teha ka neile, kes ehk äärealade elust muidu midagi ei teaks.

Just niisuguse ülesande on võtnud endale Eesti Rahvusringhäälingu Saaremaa korrespondent Margus Muld, kelle muheda saarepärase intonatsiooni tunneks televaatajad ja raadiokuulajad ära kasvõi une pealt. Oma ametit politseikoera tööga võrdlev Muld on siinseid, meretaguseid uudiseid laiema auditooriumini vahendanud juba veerand sajandit.

Soovime Margusele Saarte Hääle ja raadio Kadi poolt jõudu-jaksu tema töös! Pole see ju üksnes meretagune asi, mida me siin ajame.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles