SUUR MAA, SUURED ASJAD Elust võõrandunud nõudlus

Neeme Korv
, Äripäeva ajakirjanik
Copy
NEEME KORV
NEEME KORV Foto: Erakogu

Minu lapsepõlve Aia tänav Kuressaares, mis toona kandis Kingissepa nime, oli esiotsa kõvakatteta. Auklik ja tolmas mis kole. Militaarsetel põhjustel, sest seal asunud Nõukogude sõjaväeossa saabusid roomiksõidukite kolonnid. Neid aknast vaatav poisike võis vaevalt ette kujutada, et kuskil on tõeliselt laiad ja siledad teed. Midagi niisugust, nagu Saksa kiirtee – Autobahn.

Mulle meenub see pilt aina viimastel kuudel, kuna Tallinna linn ehitab minu praegusest kodutänavast midagi enneolematult moodsat, kus peaks olema tulevikus mõnus nii jalakäijatel, jalgratastel kui ka kõikvõimalikel muudel kergliikuritel. Mõni teenindav või kohalik auto pääseb ehk ka liikuma.

Vana-Kalamaja tänav kulgeb vanalinnast mereni ja ehk ühel hetkel saabki sellest uhke asi. Praegu aga tekitab uulits (mille kohal kõrgub tulede säras vabariigi valitsuse peakorter Stenbocki maja – milline iroonia!) tõelise 18. sajandi aguli tunde. Kui pealinna asja, tulge seda romantikat vaatama. Soovitatav jalanõu on kummik või matkasaabas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles