AVO BLANKIN ⟩ Saaremaa püsiühendus ja Rail Baltic võiks olla kaks ühes projekt

Copy
Avo Blankin.
Avo Blankin. Foto: Mats Õun

"Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitektiteenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust," kirjutab pensionär Avo Blankin Äripäeva arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.

Riigil on puudu majandusliku arengu visioonist ja alanud on omavahel koordineerimata arengukavade ajastu. Täna maksame lõivu infrastruktuurilise arengu peetuse tõttu. Eufoorias alustatud Tallinna–Tartu jt neljarajalised maanteed, Euroopast tulnud Rail Baltic; energeetilisest iseseisvumisest loobumine on viinud riigi majandusliku arengu tupikusse, toetustepõhisele allakäigule.

Nõus, riigi areng on otseselt sõltuv poliitilistest otsustest, kuid valimisloosungite ja koalitsioonilepingutega fikseeritud meetmed teevad algatusi, aga stabiilset arengut pole. Eesti vajab heakskiidu saanud projektide realiseerimist, mitte nendega venitamist või unarusse jätmist. Iseäranis vajame visiooni ja riiklikku planeerimist, nimetagem seda siis pealegi ruumiliseks planeeringuks, kuid sellel peab olema ajadimensioon, materialiseerimine ning vastutav koordineerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles