JUHTKIRI ⟩ Ühe ajajärgu lõpp

Saarte Hääl
Copy
Reomäe klooster
Reomäe klooster Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Need, kes Reomäel Püha Eelkäija Skiita õigeusukloostris käinud, on kiitnud sealset südamlikku vastuvõttu. On ju sealsed lahked nunnad alati leidnud aega külalistega vestelda, neile kloostrit tutvustada ja skiita mesitarusid näidata. Reomäe mesila toodang on kuulus nii Saaremaal kui ka väljaspool seda.

14. veebruaril andsid Reomäe kloostri nunnad aga teada, et kolivad Saaremaalt ära Kreekasse, kuna pole piisavalt nunnasid, et Saaremaal kloostrit pidada.

Reomäe nunnade lahkumine Saaremaalt on meie kogukonnale kahtlemata kaotus. Saaremaast, siinsest kultuurist ja inimestest lugu pidavad Reomäe nunnad on saanud osaks kogukonnast. Ehkki Saaremaal 13 aasta jooksul elanud nunnad on pärit erinevaist maailma paigust, õppisid kõik eesti keele lühikese ajaga selgeks. Reomäe nunnadest vaid üks, Theofili, on eestlane.

“Siinne ühiskond on meid omaks võtnud ja toetanud, meid nõuannete või eeskujuga areneda aidanud, meiega kannatlik ja peenetundeline olnud,” kinnitasid nunnad Theofili, Theohariti, Theosemni ja Theoterpi oma pöördumises. Kinnitades, et siinsed inimesed on teretulnud külastama nende Kreekas asuvat emakloostrit, kus edaspidi leidub erakordselt palju eesti keelt kõnelevaid nunnasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles