KASPAR VIILUP ⟩ Andrus Kivirähki “Tõll” oleks imeline kuuldemäng

Copy
Läbi ja lõhki kulturnik Kaspar Viilup
Läbi ja lõhki kulturnik Kaspar Viilup Foto: Merit Lehtsalu / Saarte Hääl

​​​​“Kui juba meelitada üle Saaremaa 15 tasuta etendusele kohale kirev ning kohati tõenäoliselt ka teatrikauge publik, siis ei saa see olla ju “lihtsalt üks järjekordne lavastus”,” kirjutab Eesti rahvusringhäälingu kultuuriportaali vastutav toimetaja Kaspar Viilup Kuressaare teatri lavastusest “Tõll” – vabariigi aastapäeva kingitusest Saaremaa valla elanikele.

Viimasel paaril aastal, kus rahva majanduslikku stabiilsust on raputanud korra koroonakriis, korra energiakriis, korra hüperinflatsioon ning ajuti need kõik samaaegselt, on pidanud paljud inimesed tõdema, et see kõik puhub rahakotist viimsegi sendi ning kultuurile elik teatrile enam kuigivõrd raha ei jätkugi. Arvestades seejuures, et suurejoonelisemate lavastuste piletihinnad võivad praegu küündida juba 40–50 euroni, siis võib juba keel põses öelda, et teater on nüüdseks vaid rikastele!

Ja siis pandi Saaremaa vallas pead kokku ja tuldi täieliku ogaruse peale: jätame ära vallavanema piduliku vastuvõtu ja pakume rahvale tasuta tsirkust, khm, teatrit. Juhtunuks see kõik kaks aastat tagasi, võinuks seda pidada kõige nutikamaks kohalike valimiste kampaaniaks…

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles