Saaremaal hukkus elumaja tulekahjus meesterahvas

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Leegid. Foto on illustreeriv
Leegid. Foto on illustreeriv Foto: Pexels

16. märtsi öösel kell 00.58 teatati Häirekeskusele põlengust Saaremaal, Viltina külas, kus elumaja on lausleegis ning esmase info kohaselt võis majas olla inimene.

Kell 01.20 kohale jõudnud Orissaare päästekomando päästjad kinnitasid, et põleb elumaja lahtise leegiga ning seinad ja katus on juba põlenud.

Kohe alustati kustutustööde ja suitsusukeldumisega, et välja selgitada kas majas võib viibida inimesi. Otsingute käigus leiti majast hukkunu, meesterahvas. Tulekahju tekkepõhjuse ja töökorras suitsuandurite olemasolu selgitab välja edasine uurimine.

Tulekahju lokaliseeriti kell 02.09 ning lõplikud kustutustööd kestavad veel varajaste hommikutundideni. Sündmusele reageerisid päästjad Orissaare, Kuressaare ja Kihelkonna päästekomandodest ning Valjala vabatahtlikust päästekomandost.

Päästeamet tuletab meelde, et töökorras suitsuandur aitab avastada tulekahju selle algfaasis ning annab võimaluse hoonest ohutult väljuda. Samuti on alates 2022. aastast kohustuslik hoonetes, kus on tahkeküttel küttekolded, vingugaasi anduri olemasolu.

2023. aastal on tulekahjudes hukkunud 8 inimest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles