AJA LUGU ⟩ Leisi kooli teine bänd – ikka nimeta

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
TRUMMIDEL Valdeko Humal, laulab Tiiu Kärner (Varend), rütmikitarril Tõnu Toompuu, soolokitarril Vello Rosenfeldt, bassil Valter Rooso.
TRUMMIDEL Valdeko Humal, laulab Tiiu Kärner (Varend), rütmikitarril Tõnu Toompuu, soolokitarril Vello Rosenfeldt, bassil Valter Rooso. Foto: Erakogu

1967. aasta sügisel Leisi keskkoolis direktor Endel Noore heakskiidul alustanud kidrapunt ei jäänud viimaseks ja innustas musitseerimisele ka järgmiste lendude õpilasi.

Tõnu Toompuu oli kaheksanda klassi poiss, kui ta kooli moodsat muusikat tegevasse bändi kaasati. “Elmar Sarapik lõpetas kooli ja pundil oli vaja neljandat meest,” meenutab Tõnu, kes proovidesse ja pillimängu õppimiseks Karjast Leisi jalgrattaga sõitma pidi. Kogu selle pilli- ja bändivärgi alguspunktiks arvab ta aga foto- ja filmimehe Tõnu Grepi, kes mingil moel hankis endale Leisi esimese elektrikitarri, Musima.

Esiti mängis ta seda saateks Leisi kooli meeskvartetile, pisut hiljem andis instrumendi kasutada juba kooli esimese kidrabändi poistele. Samal ajal sattus Tõnu Toompuule kätte Ida-Saksa tehnikaajakiri, kus just sellesama Musima kitarri ehitamise õpetus üksipulgi välja toodud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles