JUHTKIRI Rallimehed kevadistel kiiruskatsetel

Saarte Hääl
Copy
Metskitsed ja teised suurulukid satuvad kõige sagedamini teele hämaral ajal, kui ka inimesed tööle ja koju sõidavad FOTO: Marko Saarm
Metskitsed ja teised suurulukid satuvad kõige sagedamini teele hämaral ajal, kui ka inimesed tööle ja koju sõidavad FOTO: Marko Saarm Foto: Marko Saarm

Kui talvine libedus ja lumeplöga sunnivad sõidukijuhte ettevaatlikumalt liiklema, siis kena kevade äratab mõneski meist rallimehe. Kena kuiv asfalt – mis muud, kui gaas põhja! Kuigi maantee pole kindlasti see koht, kus kiiruskatseid teha, leidub neid juhte, kes sellest ei hooli. Ning kes piirkiirusest kinnipidajaist kui postidest mööda kihutavad.

Sest aeg on ju teatavasti raha ja kumbagi on alati liiga vähe.

Kindlasti on autoroolis kiirust ületavaid juhte palju rohkem kui neid, kes politseile vahele jäävad. Ja kohti, kus kihutatakse, palju rohkem nendest, kuhu patrull parasjagu kiirust mõõtma jõuab.

Küllap kaasliiklejad teavad kõige paremini, kus isehakanud Ott Tänakud pedaali põhja rutjuda armastavad.

Seega on politsei ellu kutsunud liiklustalgud – õhutamaks inimesi teada andma kohtadest, kus kiirust ületama kiputakse. Kui liiklustalgute kaarti uskuda, on neid kohti Saare maakonnas mitukümmend.

Erinevalt varasematest ühepäevastest talgutest mõõdavad korrakaitsjad seekord kiirust terve nädala jooksul.

Rahulikku liiklemist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles