MUHU UUDISSED Laupa tuleb tegus päe

Saarte Hääl
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: secure.pmo.ee

Sina kallis aeg! Mineva nädali olli küll nõuke tundmus, et Vanajumal oo lätlaseks akan! Neh, et sedaviisi selle lumega solgutas paljast. Äkist ikka annab nüid pissitassa suisemat ilma kua. Et kui tuleva nädali lõppus, neh siis laupa kahekümnendal, oo Muhu laat, et siis ikka suab sialt taemed kojo ja kohe mulda kua.

Aga niikavva katsub siis muude asidega tegelda. Selle nädali lõppus oo Liival Tõnisse õue pial punumise kuolitus. Kohe kahel pääval. Ja kuolitama tuleb nõuke kange punuja kut Margus Rebane. Simiste Niinesalu Rein oo masu selle asja iestvädaja. Kis kaks pääva õppemas köib, siis raha küsitse 77 eurut. Selle iest suab siis neh, kaks pääva kuolitarkust ja mõlema pääva lõunaks kena kõhutääve ja natusse vahepiale põlast kua.

Punuda suab kõiki asu – piendra jaari ja lille tugesid ja korva. Ja Margus oo nii antvärk mies, et kui kellelgid oo punumise kohta miskit küsida, siis küll täma juba vastab. Omast tulemisest tasuks ette tiada kua anda lekripostiga muhumerle@gmail.com või muhumats@gmail.com.

Ja laupa sünnib Muhus muudkid, misega omale suoja tiha. Neh, sest olli juba mineva nädali juttu, et lõŋŋa- ja lõllamisklubi kutsub kellu ühest pulmatutte tegema ja muudkid tarblist ruudile veimevakka. Nõnna andasse oma panus 8. juulil etenduva “Sajanditaguse Muhu pulma” veimevakka. Võimalusel võtta kottu seltsi kanga- ja pitsijääkisid, uhkeid nööpisid, helmeid, piiprella, lõnga ja töövahendime. Materjaalid ja töövahendid suab kohapealt kua, kui omal põle.

Ja laupa õhta kellu seitsmest, siis oo jälle Jaan Alliku mälumäng Vanatoal. Ja kis põle enne viel pääva kohta suoja naha vahele suan, siis sial suab, sest kui ikka terve ruumitäis ajusid suitsu välja aavad, siis kütab õue kua palavaks, piasu põle. Neh alguse aaks oo ikka kellu seitse ja kolm eurut küsitse raha kua ja ennassid suab kirja anda info@vanatoa.ee piale. Siis oo ikka lava jaares kohjad olemas ja põle irmu, et piab püsti jala pial mõtlema akkama.

Neh, ja pühabe oo emadepäe. Siis Pädaste mõisas pakutse masu kolmekäigulist lõunat kellu ühest. Aga mudud võib sellepääva kodu kua süia. Laste tehtud pannkuokisid näituseks. Kas suab üldse midad paramad olla? Puru värsked rabarbri muosi kõrva viel, neh. Sest olga väljas kui vilu tahes, aga rabarbrid oo küll juba parasa porsu pitkust vissan.

Ei neh, olgu siis moekast ja olge ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles