VELLO RUNTHAL ⟩ Autota parvlaevareisija vajab erilist tähelepanu

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Parvlaev Piret Kuivastu sadamas.
Parvlaev Piret Kuivastu sadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Suvehooaja hakul on parvlaevadega suursaartele reisijate hulgas aina enam autota reisijaid, ning nende reisijate heaolu vajab erilist tähelepanu. 2022. aastal reisis aasta jooksul parvlaevadega Saaremaa ja Hiiumaa liinil kokku 58 578 jalgsireisijat, 3829 jalgratturit ning 12 046 mootorratturit.

"Jalakäija on liikluses paratamatult nõrgemal positsioonil ning nii on ka parvlaevale minek Virtsu, Kuivastu, Rohuküla ja Heltermaa sadamates tehtud võimalikult ohutuks ning liikumiseks on tähistatud kõnniteed, eraldusribad ja ülekäigurajad," toob esimesed ohutust tagavad abinõud välja TS Laevade Virtsu-Kuivastu liini teenindusjuht Vello Runthal.

"Kaldarambil on turvaliseks laevale liikumiseks eraldatud rambiosa. Kui jalakäija reisijapilet on ostetud praamid.ee e-teenindusest, siis ei pea sadamas tegema muud kui suunduma laevale. Samuti tuleb olla valmis esitama sõiduõiguse tõendamiseks pilet, mida kontrollitakse sadama ootealal enne laevale minemist või kaldarambil. Pileti saab osta ka sadamakassast, Hiiumaa liinil iseteeninduskassast sadamahoones või mobiiliga e-teenindusest enne väljumist. Jalgsireisijatele on kohti laeval tavapäraselt piisavalt," kirjeldab Runthal jalakäijana laevale minemise protsessi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles