Veevärk lõpetab linna vee kloreerimise

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
USALDAB, EI USALDA: Kuressaare veekriisi ajal sai pudelivesi paljudele nii armsaks, et nüüd, kus tsentraalne veevärk on pahalastest prii, ei raatsita sellest ikka veel loobuda. Pildil annab vallavalitsuse töötaja Kaidi Ottis veepudeli linnakodanik Märt Pärnale.
USALDAB, EI USALDA: Kuressaare veekriisi ajal sai pudelivesi paljudele nii armsaks, et nüüd, kus tsentraalne veevärk on pahalastest prii, ei raatsita sellest ikka veel loobuda. Pildil annab vallavalitsuse töötaja Kaidi Ottis veepudeli linnakodanik Märt Pärnale. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuna iganädalased Kuressaare veeproovid on jätkuvalt olnud puhtad, lõpetab Kuressaare Veevärk kloori lisamise linna veevõrku.

Kuressaare Veevärgi juhatuse liige Aivar Sõrm ütles, et kloori hulka on viimasel kahel nädalal järk-järgult linna vees vähendatud ja kui sel neljapäeval võetud veeproovid osutuvad jätkuvalt puhtaks, lõpetatakse kloori lisamine täielikult. Mis puudutab joogivee saastumise põhjuste väljaselgitamist, siis Sõrme sõnul vastav ekspertiis veel kestab.

Kuigi erinevad asutused kinnitavad, et Kuressaare vesi on ohutu, ei taha inimeste skepsis ja hirmud taanduda. Ühed pelgavad jätkuvalt bakterit, kes nende arvates ikka veel torustikus varitseb, teised jälle ei taha kraanivett juua ja kasutada selles sisalduva kloori tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles