MUHU UUDISSED Vihmatantsu oleks tuliselt taris

Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: secure.pmo.ee

Terit. Voata jälle tüki muad targem. Nüid oo selgus käe, mil moel ilma sojaks suab. Sie tuleb sojaks tantsida. Neh, kindlaste annab laulmine kua palju juure. Aga laupa õhta segakuori sünnipääval olli nähe.

Ilm olli enne ikka pire tuuline ja ieskava kuulamise aegas tulli ikka midad üle abude vissata. Aga kui Siin Me Oleme lavale tulli ja tansiks läks, siis, neh, mida kõrgemase taeva puole nie pätitallad vilkusid, seda soemaks nahavahe läks. Ja juu sie muhulaste soe siis suare pial ilma nii sojaks küttis, et pühabe oleks juba tahtn paljast viluse oida või merese. Päeva käe kukkus küpsetama.

Aga sie laupane pidu olli ikka vägagid moekas. Neh, juu ta pidi siis olema. Igatahes olli nähe, et muhulased es põrutan sõnna Suaremuale üht, kus Metsatöll möirgamas köis. Või kui mõni köiskid sial, siis jägus Hellamoa piduse kua rahvast küll ning viel. Ja omal olli küll kangest kena tunne.

Iseäranis siis, kui Eda oma ettekandes riakis ja miele tuletas kõiki neid reisusid ja seiklusi, mis oo selle kolmekümne viie vuasta sihes oln puhas.

Ikka võttis suu ühna mitmel korral muiku. Ja, neh, kui vallavanam ütles, et ta, kis ta põle laulumieskid, suab kua vahest meenuta, et sie olli siis, kui ta segakuoriga Lättis köis. Neh! Ja mudud au ja kiitus Kallaste Joosepi Imrele, kis nõnna kenaste selle tiadustaja ammetiga akkama sai.

Kuula teist ühna suu ammuli. Me kooriga igatahes rügame ietsi. Sui oo pulmad tulemas ja kosjad tulemas ja neh, juba nüid nädali lõppus me põrutame üle Suure väena Virtsu vestivaalile. Taris nende kuolisid toeta sial.

Neh, ja mis siis nüid järgmiseks ies oo? Kaugel sie juanibe änam. Katsub selle nädaliga kuolilapsed kua suiks puhkama suata ja kuolis lõpupeo kua äe pidada ja siis tuleva nädali lõppus oogid juanid. Ja Hellamoal oo kua ju jälle leedutuli.

Neh, et meitel oo nüid uus kultuurikorraldaja, siis arvata oo, et sedakorda tuleb pidu ikka pirekse teistmuodi, kut muidu oo viimsel aal oln. Uiel inimesel oo uied mõtted ja sest oo paljast kasu! Et tasub ikka sievuasta jälle omale laani võtta ja minna.

Mudud mõukest laulu või tantsi oo taris, et enne juani vihma kua suaks, seda ei tia mitte. Aga taris tetta oleks kohe irmsast!

Olge siis munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles